Leef gezond en werk minder

Zodra je iemand tegenkomt lijkt het normaal te zijn om te zeggen dat je het druk hebt. Maar waarmee ben je precies druk, en waarom eigenlijk? Mensen zijn vaak druk zonder te weten waar ze nou eigenlijk druk mee zijn. In dit artikel gaan we kijken waarom we eigenlijk zo druk zijn, of het überhaupt gezond is en wat van veranderingen je in het leven kan doorvoeren om minder druk te zijn.

Druk, druk en nog eens druk

Het lijkt erop dat het ‘cool’ is om te zeggen dat je druk bent. Maar zijn we wel eens echt druk, of maken we ons meer druk? Dat zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen. Het is duidelijk dat druk maken (en ook druk zijn) gerelateerd staan aan stress. En wie zich teveel strest kan daar later gezondheidsproblemen mee krijgen. Dat is het laatste wat je wilt krijgen, en daarom is het goed om jezelf af te vragen waarom je nou eigenlijk zo druk bent en wat je er mee wilt bereiken.

Hoe leid je een minder druk bestaan?

druk

druk

De eerste tip die ik je wil geven is op tijd naar bed gaan en er op tijd uit gaan. Wanneer je deze levensstijl vasthoudt zal je merken dat je fitter bent, en dus meer kunt verdragen en minder snel in de stress schiet. Als je vroeg uit je bed stapt kun je ’s ochtend veel werk verzetten (iedereen slaapt dan nog) waardoor je eerder klaar bent met werk. Als je klaar bent werk, zou je er af en toe voor moeten kiezen om helemaal niets in te plannen en eens even lekker helemaal niets te doen. Je ervaart rust en dat geeft je ook rust in je hoofd – waardevolle momenten.

Ook hangt het van jou job af of je de tijd krijgt om rust te nemen. Als ik naar alle banen kijk, kun je misschien het beste een baan in de online marketing nemen. Het mooiste is als je voor jezelf kunt werken. Dan bepaal je zelf wanneer je werkt, kun je van alle plekken werken en ervaar je dus vrijheid. Deze vrijheid en het eigen baas zijn over je eigen tijd leveren minder stress op (tenminste als je er goed mee om gaat). Lijkt zo’n baan in de online marketing jou wel wat? Dan zou je als student zijnde beginnen met een online marketing stage.

Comments are closed.