Gezond, een trend of een manier van leven?

healthyGezondheid staat nu helemaal in de mode, het is de trend om te sporten, af te vallen en na te denken over alles wat we naar binnen werken. Neem als voorbeeld de Coca Cola variant die Life genoemd wordt, de frisdrank die een betere variant is wanneer er gekeken wordt naar de inhoud en ditmaal zelfs zonder aspartaam, het vergif dat ervoor zorgt dat light varianten gevaarlijk zijn. Maar is gezond leven als modeverschijnsel de moeite wel waard? Wanneer je een korte periode gezond gaat leven, wat levert je dat op?

Ideale momenten

Eigenlijk zijn deze momenten ideale momenten om te beginnen met gezonder leven. De Stoptober maand bijvoorbeeld, oktober als het moment om mensen over te halen om massaal te stoppen met roken. Het is een goed moment om dit aan te grijpen, om de sigaretten en shag te laten liggen en beginnen met het gezonde leven. Als modeverschijnsel zelf is het weinig waar, begin je in november net zo hard weer te roken, dan heb je immers helemaal niets gewonnen. Net als diëten. Een maand diëten en daarna weer terugvallen in de oude patronen zal er hoogstens voor zorgen dat je met een slecht gevoel terug kijkt op die ene sombere maand, zonder dat het verder ook maar een goed gevolg met zich meegebracht heeft.

Pak dat ene moment

Wil je gezonder gaan leven of zorgen voor een betere gezondheid, dan is het essentieel dat je een moment pakt vol met motivatie en wil, zodat het doorzettingsvermogen ervoor zal zorgen dat de eerste week gemakkelijk gaat. Heb je de eerste dagen overwonnen, dan zal de rest ook een stuk makkelijker vergaan dan je denkt!

Comments are closed.